{ "title": "Ameliyatsız Burun Kaldırma", "image": "https://www.burunkanamasi.gen.tr/images/ameliyatsiz-burun-kaldirma.jpg", "date": "19.01.2024 17:15:51", "author": "Aymete", "article": [ { "article": "
Ameliyatsız burun kaldırma, cerrahi müdahale olmadan burun estetiğini yapmaktır. Bunu yapmak her türlü burun için uygun olmayabilir. Ameliyatsız olarak burun ucu kaldırma, burun sırtı ile burun derisi değişiklikleri yapılabilir. Bunun dışında son yıllarda yaygınlaşmış olan iple burun kaldırma yöntemi de ameliyatsız olarak uygulanmaktadır. Burun estetik anlamda yüzün en belirleyici organıdır. Yüzde yatay ve dikey düzlemin tam ortasına gelen organda yapılacak, çok küçük değişimler mimiklerde ve bakışlarda olan ifadeyi etkileyecektir. İki gözün arasındaki burun kökünün yüksekliği bakışlar için sert ya da yumuşak bir ifadenin, masum bir bakışın veya cin bakışların etkisini gösterebilir. Burun görüntüsü dudakların bile çekiciliğine etki edecek bir unsurdur.

Ameliyatsız burun kaldırma nasıl yapılabilir?

Burun ucunda botoks enjeksiyonu yapılarak, birkaç milimetre yükseltme yapılabilir. Burun ucu ve dudak arasında olan ve burun ucunu aşağıya doğru çeken kasın 1-2 ünite botoks enjeksiyonuyla bloke edilmesiyle burun ucu kaldırılmış olur. Bu işlemin en büyük avantajı sadece birkaç dakika içinde yapılmasıdır. Burun ucu dolgu maddeleri kullanılarak, daha belirgin bir hale getirilebilir. Hem botoks hem de dolgu maddeleri bir arada kullanılarak burun ucuna yükseltme yapılabilir. Estetik cerrahlar tarafından yapılan uygulamalardan başarılı neticeler alınmaktadır. İple yapılan burun kaldırma işlemi de muayene koşullarında lokal anestezi ile uygulanabilen bir yöntemdir. Climella adı verilen burun alt bölgesindeki yerde cerrahi dikişle burun ucu yukarıya doğru asılmaktadır. İple yapılan bu germe işi, burun ucunun yukarıya doğru kaldırılmasını sağlamaktadır.

Ameliyatsız burun kaldırma işleminin avantajları ve dezavantajları nedir?

Bu işlem anestezi gerektirmeden uygulanabilir. Yapılan işlem sonrası kişilerde herhangi bir iz kalmamaktadır. Yapılan uygulama 10-15 dakika içinde yapılmakta ve iyileşme süreci gerekmemektedir. Uygulamanın dezavantajları ise elde edilen sonucun geçici süreli olmasıdır. Uygulanan botoks 6 ay ile 12 ay içinde etkisini yitirmektedir. Ayrıca burunda yapılabilecek değişikliklerin sınırlı olması da bir dezavantaj olarak kabul edilmelidir.

Ameliyatsız burun kaldırma işlemi hangi hastalar için uygundur?

Hastaları böyle bir sınırlandırmaya sokmak gerçekten zordur. Öncelikle kişinin beklentileri öğrenildikten sonra, bu yöntemle neler yapılabileceği hastalara anlatılmalı ve bu değişiklikler hastanın isteklerini karşılıyorsa, uygulama ameliyatsız yapılabilir. Fakat solunum sorunu olmayan, burun eğriliği bulunmayan, burun sırtında çıkıntı, burun ucunda kısmi düşüklük olan, ameliyat olmayı istemeyen, bu uygulamanın geçici bir çözüm olduğunu kabullenen hastalara ameliyatsız burun kaldırma işlemi yapılabilir.

Ameliyatsız burun kaldırmada kullanılan dolgu maddesi nedir?

Burun kaldırma için kullanılan dolgu maddesi polyacrylamid hidrojel'dir. Bu madde kendi ağırlığının yüz katı kadar su tutabilme özelliğine sahiptir. Moleküler yapısı %97 oranında su, %3 oranında aktif madde içerir. Meydana gelen madde vücutta bulunan diğer taşıyıcı maddelerin hepsinden büyük olduğundan, vücutta başka yere taşınamaz ve dolayısıyla eritilemez. Bu şekilde yaşam boyu bile olduğu yerde kalabilir. Bu maddenin alerjik etkisi, toksik ve kanserojen etkisi de bulunmamaktadır. Bu şekilde yapılacak uygulamanın tek riski enfeksiyon oluşumudur. Bu risk ilk on gün içinde belli olur ve antibiyotik tedavisi ile engellenebilir.
" } ] }