{ "title": "Burun Akıntısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.burunkanamasi.gen.tr/images/burun-akintisina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "20.01.2024 08:28:46", "author": "Mevhibe", "article": [ { "article": "
Burun Akıntısına Ne İyi Gelir, Genellikle havaların soğumasıyla gelişen durumlardan birisi de burun akıntısıdır. Burun akıntısına bağlı değişik bulguların olmasıyla beraber, alerjen, soğuk hava, enfeksiyon, mikrop, burun iltihabının bazı ilaçları ve besinler bu hastalığı oluşturan faktörlerdir. Oysa burun akıntısının fazla oluşu nezleyi belirtirken, akıntının da sıvılaşarak alerjenler etkilerini gösterir. Düzenli bir uygulama şekliyle burun akıntıları yok edilir. Bitkisel açıdan iyi gelen bazı çaylar ise ada çayı, çörek otu, eşek hıyarı, kara boya, soğan bunların doğal çözümüyle burun akıntısına iyi gelen çaylardır. Lezyonlar, çocukta burnun katmanlarına zarar verdiğinde, çoğalabilen burun akıntısı ilerlemektedir. Bununda, bilindik hastalığına \"nezle\" diyoruz. Çocukların, hapşırma ya da direk teması sonucunda bu salgılama birbiriyle bulaştırma eylemini gerçekleştirir. Havada bulunan bu lezyonlar, çocuğun nefes yolundan burna çektiği zaman veya direk bu salgılanmayı ağza ve burna değdirdiği anda hastalık derecesi başlar. Çocukların gün içinde okulunda, kreşlerde, arkadaşlarınla bile birlikte olurken bu hastalığı birbirine bulaştırma riskini gözler önüne serer. Bunu önleyici bazı alışkanlıklarını değiştirerek burun akıntısı için, burnun temizliği, ellerin sürekli yıkanarak bu alışkanlıkları çocuklarımıza kazandırmayı sağlamalıyız.

Burun Akıntısına Antibiyotik İyi Gelir mi?

İlaçlarla bu hastalığı tedavi yönüne bakılacak olursa gereği yapılacak bir kanıtıdır. Sağlık Merkezleri ve Aile Hekimleri bu tür bulguların genelde lezyonlardan oluştuğunu belirtmiştir. Antibiyotik uygulaması ise lezyon direncini arttırdığı ve bulgulardan üreyen bir iki hafta kadar kişinin kendini iyi hissetmediği açısından, bulguların belli bir zaman sonra kendini tedavi ederek iyileştiği kanıtına varılmıştır. Antibiyotik alınırken vücudun içinde barınan milyonlarca bakteri, negatif etkileşme sağladığı için lezyonların direncini göstermesiyle neden olur. Fakat antibiyotiklerin gerek olmadığı zamanlarda kullanılmak insanların sağlığına ciddi problemler oluşacağı yönündedir. Çünkü yeşilimsi bir balgam ve burun akıntısı reaksiyonlarınla mücadele eden bağışıklık sistemi ürettiği proteinlerden kaynaklanır.

Burun Akıntısına Şifalı Bitkilerle Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ada çayı; Suyu burun deliğine çekilir. Yalnız çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.

Çörek otu; Macunu yenir. 5 gram su ile yutulur. 5 gram yağı içilir. Yağı damlatılır.

Eşek hıyarı (Acı düyek); Suyu burna çekilir.

Kara boya; Yumurta kabuğu ile kavrularak kullanılırsa burun kanamasını durdurur.

Soğan; Lapası sarılır.

Venüs saçı (Baldırıkara); Çayı ve suyu içilir.

Yılan yastığı; Tohumu dövülüp fitil yapılarak burna konduğunda akıntıyı keser.

Çam esansı; Karışımını burnunuza çektiğiniz zaman burun akıntısına çok iyi gelir.

Bal ve çörek otu; bu karışımı yemekte burun akıntısına en iyi gelenidir.

Hardal otu ve zencefil; Bir tutam hardal otunu önceden kaynatılmış suda demlemek, içine zencefil atıp, yemekte iyi gelir.

Sarımsak; Sarımsağı yemekte burun akıntısına iyi gelen şifa kaynağıdır.
" } ] }