{ "title": "Burun Eti Ameliyatı", "image": "https://www.burunkanamasi.gen.tr/images/burun-eti-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 02:28:38", "author": "Zülfiye", "article": [ { "article": "
Burun eti ameliyatı, bu ameliyat burun etlerinin büyümesiyle oluşan solunum sorunlarının tedavi edilmesi ve burun etlerinin küçültülmesi amacıyla yapılır. Burun etleri burun boşluğunun her iki tarafında olan, havayı nemlendiren, arıtan ve ısıtan dokulardır. Önden arkaya doğru temizlik işlemi yapmaktadırlar. Bunlar kullanılan ilaçlar, alerjiler, enfeksiyonlar ve dış etkiler nedeniyle büyüme gösterebilir. Burun etlerini küçültmek için yapılan ameliyatlar farklı şekillerde uygulanabilir. Burun fonksiyonları için önemli bir yere sahip olan burun etleri ameliyat sırasında gerektiği kadar çıkartılmalıdır. Tamamen kesilerek çıkartılması son derece zararlıdır. Geçmişte yapılan cerrahilerde burun fonksiyonları bozulmakta, burun içinde kuruma, enfeksiyon, kabuklanma, yanma gibi etkiler olmaktaydı. Günümüzde yeni geliştirilen yöntemlerde dış yüzey mukozasına zarar vermemektedir. Burun içinde septumda olan eğriliklerde de burun pasajındaki etlerde büyüme oluşur. Bu yüzden septum deviasyon ameliyatlarında solunumda iyi sonuçlar almak için, burun pasajındaki etler küçültülmektedir. Bu yapılmadığında eğriliği düzeltilen septum nedeniyle geniş olan alan daralacak, burun etleri yani konkalar küçültülmediği için tıkanıklar olacaktır.

Burun eti ameliyatı ne zaman yapılır?

Burun etlerinin büyümesi nedeniyle şikâyetlerin giderilmesi amacıyla yapılacak ameliyat hastaları rahatlatacaktır. Burun açıcı spreylerin uzun süre kullanılmasından oluşan hastalıkların tedavisi sırasında, hastanın toleransını arttırmak için yapılır.

Burun eti ameliyatı nasıl yapılır?
Burun eti ameliyatından sonra yaşananlar nedir?

Ameliyattan sonra burnun ön tarafından ve geniz bölümünden damlama şeklinde veya sızıntı halinde kanama oluşabilir. Bu dönemde kafa içi basıncının azaltılması için, baş vücuttan yukarıda tutulmalı, yatarken bile bu pozisyon korunmalıdır. Hastanın bulunduğu odanın sıcaklığı ve yüzünü yıkadığı suyun sıcaklığına dikkat edilmelidir. Fazla sıcaktan kaçınılması gerekir. Sıcak damarlarda genişlemeye neden olacağından, kanama riskini arttıracaktır. Hastanın tansiyonunu yükseltecek aktivitelerden kaçınması gerekmektedir. Burun içinin okyanus suyuyla ya da tuzlu suyla yıkanması da faydalıdır.
" } ] }