{ "title": "Burun Kaldırma", "image": "https://www.burunkanamasi.gen.tr/images/burun-kaldirma.jpg", "date": "21.01.2024 09:17:56", "author": "İlma", "article": [ { "article": "
Burun kaldırma, burun ucu düşüklüğünden ve sarkıklığından şikâyetçi olan kişilere uygulanabilir. Bu işlem ameliyatlı ya da ameliyatsız olarak uygulanabilir. Burun ucu ve septum kıkırdağına, üst dudağın iç kısmında bağlı olan kaslar burnun uç kısmını aşağıya doğru çekilmesine neden olur. Bazı kişilerde gülümseme sırasında çekilme daha belirgin bir hale gelir. Burun kişilerde yüzün orta bölümünde yer alan ve yüz ifadesi için son derece önemli bir organdır. Burun ucunda yapılan kaldırma işlemi yüz hatlarını tamamen değiştirebilecek bir yöntemdir. Burun kaldırma ile nasıl bir sonuç alacağınızı estetik cerrahınızla konuşarak, rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bu işlem sırasında hangi yöntemin kullanılacağını doktorunuzla kararlaştırabilir, estetik bir burun yapısına kavuşabilirsiniz.

Burun kaldırma nasıl yapılır?

Ameliyatsız burun kaldırma: Burun ucunun botoks uygulanarak 1-2 mm kaldırılması sağlanmaktadır. 5-10 dakika süren uygulama sırasında herhangi bir anesteziye ve kesi yapmaya gerek kalmadan işlem tamamlanır. Uygulamadan sonra 10-15 gün içinde yapılan işlemin etkileri görülür. Burun ucundaki düşüklük ortadan kalkar. Kişinin memnun kalması halinde 4-8 ayda bir yapılan uygulama tekrarlanır. Dudak yan bölümüne ve burun kanatlarına bağlı olan kasların yukarıya doğru çekilmesiyle burun ucu sarkık olan kişilerde botoks çok iyi bir sonuç vermektedir. Botoks uyuşturucu krem veya spreyle uygulanmaktadır. Bu uygulama belirli bir süre sonra yeniden tekrarlanma gerektirdiğinden, buna alternatif yöntemlerde kullanılmaya başlanmıştır. Son yıllarda başarıyla uygulanan iple burun kaldırma yöntemi de bunlardan biridir. Burun ucu kepçe kulak estetiğinde olduğu gibi, iple yukarıya kaldırılarak kalıcı bir burun kalkıklığı sağlanmaktadır. Anestezi ve neşter gerektirmeyen bir yöntem olan iple burun kaldırma oldukça başarılı şekilde uygulanmaktadır. Ameliyat sonrasında kullanılmış olan malzemelerde herhangi bir çürüme ve revizyon gereksinimi olmadan, burun kalkıklığı sağlanmış olur.

Ameliyatla yapılan burun kaldırma: bu yöntem burunda büyük bir kemeri olmayan ve burun ucu düşük olan hastalara uygulanmaktadır. Böylece burun estetik bir görünüm kazanmaktadır. Bu tür ameliyatlar sadece burun ucunun kalkmasının yeterli olduğu gruptur. En ideal görünüm burun ucu kalkıklığı erkeklerde 95 derece, kadınlarda ise 105-110 derecedir. Düşük bir burun görüntüsü hem estetik durmamakta hem de burun yapısını daha uzun göstermektedir. Ameliyat burun içinden yapılan minimal bir kesiyle, burun ucunu yukarıya kaldırma amacını taşımaktadır. Burun ucu kaba duruyorsa, ameliyat esnasında bu da düzeltilmektedir. Genel anestezi gerektirmeyen bu ameliyat, lokal anestezi altında 15-20 dakikada uygulanmaktadır. Burun ucundaki kıkırdak yapıların septuma asılması esasına dayanmaktadır. Böylece burun kalkıklığı istenen seviyeye getirilmiş olur. Ameliyat sonunda hastaya tampon konmamakta ve hasta günlük işlerine hemen dönebilmektedir. Müdahale minimal olduğundan, hastalarda sadece burun ucunda hafif bir ödem olur, ameliyat bölgesi ince bir bantla kapatılır. İyileşme süresi oldukça kısadır. Alçı tampon gerektirmez, morarma olmaz ve hastada normal yaşama dönüş hızlı olur.
" } ] }